web analytics
background

Az oldal használata

1. Az egérrel görgess lefelé. majd válasszad ki az évfolyamodnak megfelelő gombot, és kattintsál rá. Tagozatos osztály esetében 6-8. évfolyamon azt is vedd figyelembe, hogy alap, vagy + óráról van szó!
3. Az óraszámnak megfelelően nyissad meg a kívánt tartalmat:
– áttekintő vázlatot,
– könyvet és füzetet,
– iskolai és házi feladatot.

Nógrádi László

Kedves Tanulók, Szülők és Kollégák!

Ezt az informatika tagozatos általános iskolák 1-8 évfolyamára tervezett tananyagot a legjobb tudásom szerint állítottam össze annak érdekében, hogy végre egy egységes, korszerű és talán élvezhető informatika tananyag álljon rendelkezésére azoknak, akik ezt igénylik. Ugyanakkor tudatosan úgy lettek a témakörök csoportosítva, hogy a nem informatika tagozatos, az informatika szempontjából általános tanrendű iskolákban is alkalmazható legyen, mint online informatika tananyag.

A tematika a 6-8. évfolyamokon megfelel az 51/2012. (XII. 21.) számú EMMI rendelet szerinti informatika kerettantervnek, de a + órák, valamint a 1-5 évfolyamok óráinak figyelembevételével informatika tagozatos iskolákban is alkalmazható! A tananyag 1-5 évfolyamokon heti 1, 6-8. évfolyamokon heti 2 órára lett kidolgozva, és támaszkodik a IVSZ által írt tantervre is.

  • A tanterv egyben is letölthető itt.
  • A megfelelő nyomógombokra kattintva a tanmenetek tekinthetők meg, illetve linkjeikkel megnyithatóak az egyes órákhoz kidolgozott segédletek is. A segédleteket az adott órán hiányzó tanulók önállóan, vagy segítséggel is feldolgozhatják.

Az egész anyag folyamatosan kerül kidolgozásra, és pillanatnyilag még ingyenesen elérhető.

Jó tanulást, sok sikert kívánok:

Helyi tanterv szerinti évfolyamok

Helyi tanterv szerinti tagozatos órák